Kolo.News.Ukraine.Region

Кіровоградські рятувальники отримали гуманітарну допомогу з Фінляндії

Кіровоградські рятувальники отримали гуманітарну допомогу з Фінляндії
Важливо
Кіровоградські рятувальники отримали гуманітарну допомогу з Фінляндії Українці для світу 25 серп 2023 в 12:34

Нову техніку, обладнання та інструментарій отримали медики служби порятунку Кіровоградщини з Фінляндії.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Кіровоградській області в Фейсбуці.

"Фінляндія передала українським рятувальникам декілька автомобілів швидкої медичної допомоги, і один з таких сучасних авто потрапив до Кіровоградської області. Відтепер у розпорядженні фахівців медико-санітарної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення буде європейського рівня швидка медична допомога на базі Mercedes-Benz Sprinter", - йдеться у повідомленні.

Також рятувальники отримали й медичне обладнання.

"Серед медичного обладнання, у першу чергу, слід назвати портативний рентген у повній комплектації з детектором до нього та ноутбуком, а ще рентгенозахисний жилет. І все це у спеціальному рюкзаку для зручності транспортування", - пишуть на сторінці відомства.

Таке обладнання дозволить проводити рентгенологічне обстеження постраждалих безпосередньо на місці події, визначити стан тяжкості ушкоджень для подальшого прийняття рішення щодо надання невідкладної допомоги.

Також медики отримали 25 медичних рюкзаків неукомплектованих, одні ноші для транспортування хворих та інфузомат - один з типів інфузійних помп, що використовується для дозованого введення великих об'ємів рідини пацієнтам для лікування чи в процесі досліджень.

Окрім цього надали значну кількість швидко розхідного матеріалу: шприців, марлевих бинтів, серветок та медичних рукавичок. Є у партії гуманітарної допомоги автомобільні аптечки, грудний жилет та два мішки Амбу - ручних апарати для штучної вентиляції легенів.

Нагадаємо, кулька тижнів тому у місті Кропивницький передали позашляховик для потреб бійців 121-ї бригади територіальної оборони Кіровоградщини. Придбали його за сприяння волонтерів та збору серед бюджетників. Про це повідомляють у Кіровоградській обласній державній адміністрації.

Читайте також: На Кіровоградщині посадовець ДСНС допомагав оформлювати інвалідність для уникнення мобілізації

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар