Kolo.News.Ukraine.Region

13 травня. Підсумки дня

13 травня. Підсумки дня
13 травня. Підсумки дня Підсумки дня 13 трав 2023 в 21:00

Триває чотириста сорок четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. Коротко підсумовуємо про найголовніші події доби, що минає.

Цієї доби, вночі, російська федерація завдала чергового масованого удару по території України, застосувавши іранські ударні БпЛА “Shahed-136/131”. За уточненою інформацією 18 із 22 дронів було знищено нашими захисниками.

Загалом протягом цієї доби противник завдав ракетного удару ракетою С-300 по цивільній інфраструктурі міста Миколаєва, внаслідок чого є поранені серед цивільних громадян, пошкоджено багатоповерховий будинок та інша цивільна інфраструктура. Крім того ворог завдав 66 авіаційних ударів та здійснив близько 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали і населені пункти. Зокрема, внаслідок обстрілу Костянтинівки Донецької області, є 2 загиблих та 11 поранених цивільних осіб. Серед них є діти. Зруйновано приватний будинок, пошкоджено 4 багатоповерхівки та інша цивільна інфраструктура.

Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом в Італії. Там він зустрівся з Папою Римським Франциском.

«Вдячний за його особисту увагу до трагедії мільйонів українців. Наголосив і на десятках тисяч депортованих дітей. Маємо докласти всіх сил задля повернення їх додому. Крім цього, попросив засудити російські злочини в Україні. Бо не може бути рівності між жертвою та агресором. Також розказав про нашу формулу миру як єдиний дієвий алгоритм досягнення справедливого миру. Запропонував приєднатися до її реалізації», – розповів Президент України.

22 громади Полтавщиниподали проєктні заявки щодо облаштування укриттів у закладах освіти. За визначеними тематичною постановою уряду критеріями будуть обрані проєкти, на реалізацію яких і спрямують субвенцію з державного бюджету.   Про це йшлося на загальних зборах Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, що відбулася 12 травня в Решетилівці.

Працівники ДБР повідомили про підозру у груповому зґвалтуванні сімнадцятирічної дівчини двом правоохоронцям та їх співучаснику. Про це повідомили  в пресслужбі ДБР. За попередньою інформацією, троє чоловіків розпивали алкогольні напої на квартирі одного з них у Черкасах. У процесі «відпочинку» до них приєдналася їх знайома дівчина. Вони вживали алкоголь та потім із застуванням фізичної сили зґвалтували дівчину.

11 травня, у VinSmart Центрі відбувся благодійний літературно-музичний вечір до Дня Матері. У Центрі, що на вул. Д. Нечая, 77а, лунали пісні, поезія. Відвідувачі VinSmart, учасники вокальної студії «Melodiya» та учні вінницького ліцею №11 вітали своїх матусь та дякували за любов і виховання.

Поліція Одеси долучиласядо «Дня відкритих дверей» у Національному університеті «Одеська юридичнаакадемія».

Правоохоронці допомагали майбутнім студентам, які вирішили здобути юридичну освіту, обрати майбутню професію.   Профорієнтаційний захід відбувся сьогодні, 13 травня. Про особливості професії поліцейського з молоддю спілкувалися представники управління кадрового забезпечення, експерти-криміналісти слідчого управління, поліцейські-кінологи кінологічного центру, а також батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області.

Понад три десятки сосенвисадили представники однієї з IT-компаній на Монастирському острові в рамкахакції #Дніпро_квітучий.

Про це розповіли в пресслужбі Дніпровської міської ради.   Усе більше дніпрян долучаються до загальноміської акції #Дніпро_квітучий. Часто роблять це колективами. Одна з великих місцевих IT-компаній суботнього ранку висадила на Монастирському острові 35 кримських сосен.

Благодійна акція«Сміливим від смілян» відбулась сьогодні, 13 травня, у Смілі. Її в місті проводять уже втретє.   Усі виручені кошти цього разу спрямують 118 бригаді тероборони – на потрібне підсилення для переможних боїв.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар