Kolo.News.Ukraine.Region

14 травня. Підсумки дня

14 травня. Підсумки дня
14 травня. Підсумки дня Підсумки дня 14 трав 2023 в 21:00

Триває чотириста сорок п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. Коротко підсумовуємо головні події дня, що минає.

Російська федерація не відмовляється від планів щодо окупації нашої території, продовжує вести загарбницьку війну.  Противник не припиняє завдавати ударів, здійснювати обстріли не лише військових, а й цивільних об’єктів.

Протягом доби противник завдав 6 ракетних ударів, зокрема по місту Харків та селищу Золочів. Крім того, завдав 27 авіаційних ударів та здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Постраждали мирні мешканці, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура.

Президент України Володимир Зеленський вперше відвідав Німеччину з початку повномасштабної російської агресії.

«Ми обговорили поточну ситуацію та інтенсивну співпрацю між Німеччиною та Україною. Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну політично, військово та фінансово доти, доки це буде необхідно. Дякую Німеччині за найбільший пакет військової допомоги від початку повномасштабного російського вторгнення. Німецькі системи ППО, артилерія, танки та БМП рятують українські життя й наближають нас до перемоги. Німеччина – надійний союзник. Разом наближаємо мир», – Прокоментував зустріч Володимир Зеленський.

У Дніпрі напередодні Міжнародного дня сім’ї в Амурському парку відбулось сімейне свято. Батьки разом з дітьми грали в «жартівливий футбол», попередньо поділившись на команди, спостерігали за виступами танцювальних колективів, а також турніром з фехтування та карате. Наймолодшим гостям свята робили аква-грим, та вони брали участь у святковому флешмобі.

В Іванівській громаді відкрили перший на Одещині сквер і пам’ятник Матері. Урочисте відкриття скверу і пам’ятника Матері відбулося в Іванівській громаді Березівського району Одеської області напередодні однойменного свята.

На запрошення голови громади Віктора Лобача, який був ініціатором встановлення монумента, на відкритті були присутні перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський, депутати облради, голова благодійного фонду, а також матері-героїні та мами, що утворили прийомні сім’ї.

14  травня до кол-центру Служби безпеки України у Дніпрі двічі надходили повідомлення про замінування. Про це повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної поліції. В одному випадку йшлося про замінування будівлі Служби безпеки України, аеропорту та лікарень.  Загалом, правоохоронцями було обстежено 40 об’єктів: 38 лікарень, аеропорт та будівля СБУ.

В іншому випадку було повідомлено про замінування  cyдів, шкіл, дитячих садочків, вагонів метро та будівлі обласної державної адміністрації. Загалом за повідомленнями було обстежено 176 об’єктів:  15 будівель суду, 154 заклади освіти, будівля обласної державної адміністрації та  6 станцій метро.

14 травня, у День матері, заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Олексій Бруслик зустрівся з матерями полонених і зниклих безвісти військових. Жінки з усієї України приїхали до Полтави на запрошення громадської організації «Союз матерів «Захист».

За день ворог двічі спрямовував важку артилерію на Марганецьку громаду Нікопольського району. Загалом випустив понад півтора десятки снарядів. Постраждали двоє людей. 38-річні чоловік та жінка госпіталізовані у стані середньої тяжкості. У них - мінно-вибухові травми, контузії, осколкові ураження. Пошкоджені 7 приватних будинків, господарська споруда, паркани, авто. Обірвані дві лінії електропередач.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар