Kolo.News.Ukraine.Region

29 травня. Підсумки за добу

29 травня. Підсумки за добу
29 травня. Підсумки за добу Підсумки дня 29 трав 2023 в 21:00

Триває 460-та доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. Коротко розповідаємо про головні події дня, що минає.

Упродовж доби 29 травня РФ завдала двох масованих ракетно-авіаційних ударів по території України. Вдень противник застосував крилаті та балістичні ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер» по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури Києва. Силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України 11 із 11 ракет були знищені.

Загалом впродовж доби противник завдав 53 авіаційних удари та здійснив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, іншу цивільну та адміністративну інфраструктуру.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, 3 засоби протиповітряної оборони та ще 3 важливі цілі противника.

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

Як ідеться в дописі глави держави на його сторінках у соцмережах, на засідання прибули Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський і командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

На Ставці обговорили ситуацію на фронті, комплектування наступальних бригад і забезпечення швидкої логістики та нові контракти на постачання озброєння. "Нові контракти на постачання додаткових ракет, додаткові засоби протиповітряної оборони, аналіз роботи ППО за останні дні, оцінка завданої шкоди", - уточнив Зеленський.

Президент додав, що за всіма пунктами, які обговорили на Ставці, було ухвалено відповідні рішення.

Чеські партнери планують втілити пілотний проєкт з відновлення ушкоджених унаслідок обстрілів шкіл на Дніпропетровщині. На Дніпропетровщині Чеська гуманітарна організація «Людина в біді» готується реалізувати проєкт з відновлення шкіл. Про це йшлося під час зустрічі в обласній військовій адміністрації. У пріоритеті – навчальні заклади, понівечені під час війни.

6500 доларів США за перетин кордону: одеські поліцейські затримали організатора нелегального каналу. Про це повідомили в ГУ НП в Одеській області. Частину коштів «клієнти» віддавали фігурантам до виїзду, решту – після перетину кордону, а потім додатково оплачували послуги так званих «таксистів». Затриманому повідомили підозру та взяли під варту.

Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній сьогодні відвідав Черкаси. Тут він освятив новий храм святого Миколи Чудотворця.

Під час зустрічі з черкащанами Епіфаній вручив нагороди Черкаської єпархії ПЦУ. Відзнаки святителя-хірурга Луки отримали військові, їхні родини (посмертно), також нагороджено очільника області Ігоря Табурця, міського голову Анатолія Бондаренка, голову облради Анатолія Підгорного, депутатів, військових медиків.

Служба безпеки викрила злочинну схему використання земель державного фонду на території Черкаської області. До організації оборудки причетна настоятелька жіночого монастиря Уманської єпархії УПЦ (МП). Про це повідомили в пресслужбі СБУ. Упродовж 10 років вона незаконно здавала в оренду понад 40 га сільгоспугідь, які держава надала послушницям для ведення власного господарства. «Орендатором» земель монастиря був власник місцевого агропідприємства.

У Дніпрі через ворожий ракетний обстріл 26 травня постраждала низка закладів, підпорядкованих департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. Значні пошкодження зазнав стадіон Dnipro Athletics. Про це повідомили в Дніпровській міській раді.

29 травня, в Міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» імені Раїси Панасюк запрацювали інклюзивні табори для дітей та дорослих. Повідомляє Вінницька міськрада. Програма табору для різної вікової категорії розрахована на 5 днів, з різними інтерактивами, щоб кожному було цікаво та комфортно проводити час.



0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар