Kolo.News.Ukraine.Region

7 травня. Підсумки дня

7 травня. Підсумки дня
ТОП ТемаВибір редакціїВажливо
7 травня. Підсумки дня Підсумки дня 07 трав 2023 в 21:00

Триває чотириста тридцять восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Кородко підсумовуємо день що минає.

Протягом цієї доби противник завдав 8 ракетних ударів, зокрема, 2 ракети С-300 влучили по цивільному підприємству в Балаклії на Харківщині, внаслідок чого поранено 5 цивільних громадян. Окрім того, 5 російських ракет Х-22 окупанти випустили по цивільних об’єктах Миколаївської області та одну ракету Х-22 - по Херсонщині, без втрат. Також ворог завдав 22 авіаційних ударів та здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та Нікополю Дніпропетровської області. Нажаль, є загиблі та пораненні серед мирного населення, пошкоджено багатоповерховий будинок, приватні оселі та інша цивільна інфраструктура, повідомляють у Генштабі ЗСУ.

За дев’ять місяців роботи до мобільних медичних бригад Червоного Хреста на Полтавщині звернулося близько 5,5 тисяч людей. Більшість звернень пов’язані із серцево-судинними захворюваннями.

У парку Дніпровського університету залізничного транспорту розквітла алея сакур. Цього року її відгородили, попри це люди приходять подивитися та пофотографуватися біля весняних дерев.

На Одещині водії вантажівок зможуть записатися в електронну чергу для перетину кордону в застосунку "Єчерга" або на сайті echerha.gov.ua. Послуга запрацює з 8 травня.

У місті Олександpія Кіровоградської області відкрили пеpесувну банеpну виставку "Фактоp свободи". Виставка розповідає про трьох українців – Мазепу, Петлюру та Бандеру.

Меморіальну дошку в пам'ять про загиблого прикордонника – старшого сержанта Юрія Сороку – відкрили в селі Іваньки Липовецької територіальної громади на будівлі місцевої загальноосвітньої школи.

У Черкасах двоє правоохоронців, які підозрюються у вчиненні злочину відносно неповнолітньої, звільнені з лав поліції. Фігуранти перебувають за ґратами, а їхні безпосередні керівники відсторонені від виконання службових обов’язків.

У Дніпрі започаткували премію на честь загиблого на фронті вчителя ліцею інформаційних технологій (ЛІТ) Сергія Столбцова. Нагороджуватимуть нею вчителів за професійні успіхи та учнів за перемоги у всеукраїнських та регіональних олімпіадах.

6 травня вдень і вночі окупанти гатили зі ствольної артилерії та ракетних систем залпового вогню «Град» по місту Нікополю, Марганецькій, Покровської та Мирівській громадах району. В результаті ворожого обстрілу Нікопольського району одна людина загинула, є поранені.

На Одещині 46-річна жінка вбила свою орендодавицю, тіло викинула у колодязь та засипала сміттям. Потім залишилась жити із своїм чоловіком у приміщенні, яке винаймала у потерпілої, пояснюючи відсутність господині її поїздкою на заробітки.

У Павлограді на Дніпропетровщині відновили електропостачання, яке зникло після ракетного удару, що стався у ніч на 1 травня 2023 року.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар