Kolo.News.Ukraine.Region

16 серпня. Підсумки дня

16 серпня. Підсумки дня
16 серпня. Підсумки дня Підсумки дня 16 серп 2023 в 21:00

Розпочалася п’ятсот тридцять дев'ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Коротко підсумовуємо головні події дня, що минає.

Протягом доби ворог завдав 7 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснив 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед населення, зокрема й діти. Руйнувань зазнала портова інфраструктура на Одещині, а також житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Нашою протиповітряною обороною знищено 2 крилаті ракети Х-59 та 13 БпЛА «Shahed-136/131».

Прикордонники знайшли ухилянта, який заблукав у лісі на українсько–румунському кордоні та потребував медичної допомоги. Про це повідомили у Державній прикордонній службі. До прикордонників відділу прикордонної служби «Фальків» Чернівецького загону звернулися представники ДСНС. На їхню «Гарячу лінію» надійшов дзвінок від чоловіка, який заблукав у прикордонні та потребував медичної допомоги.

Ввечері ворог цілив по Нікополю. Рано вранці – по Марганецькій громаді. Бив з «Граду» та важкої артилерії. До населених пунктів прилетіли з десяток боєприпасів. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області.

Місцеві не постраждали.  Чи є руйнування – ще з'ясовується. Триває обстеження територій.

Російські терористи двічі за цю ніч атакували Одещину ударними безпілотниками. Основна ціль - портова та зернова інфраструктура на півдні області. Про це повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Публічно заперечував російську збройну агресію – повідомлено про підозру мешканцю Дніпропетровщини. Про це повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури. За процесуального керівництва Новомосковської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з початку повномасштабного вторгнення рф поширював дописи та відеозаписи з проросійських груп у забороненій соцмережі. У розміщених антиукраїнських матеріалах він заперечував збройну агресію рф та закликав до співпраці з державою-агресором і її збройними формуваннями.

У Смілі триває ліквідація наслідків ворожих атак. Нагадаємо, вдосвіта 15 серпня дві російські ракети поцілили по територіях абсолютно цивільних, мирних об’єктів: підприємства з виробництва кераміки та лікарні. Дивом ніхто не постраждав. Крім того пошкоджено будівлі, зокрема вибуховою хвилею вибиті вікна, осколками понівечено дахи. Також уражено мережі водо- і теплопостачання. Без води наразі 12 тисяч жителів.

Окупаційна армія вдарила по Нікопольському та Синельниківському районах. Загинула людина. Семеро постраждали. Пошкоджені, зокрема, будинки,  сільгосппідприємство, навчальний заклад. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області.

У Межівській громаді Синельниківського району загинув 18-річний хлопець. Ще шестеро людей постраждали. Серед них 2-річна дівчинка. Зараз вона в задовільному стані, лікуватиметься амбулаторно. Через удар здійнялося три пожежі, які рятувальники вже приборкали. Понівечені 49 приватних осель. Пошкоджені сільськогосподарське підприємство, навчальний заклад. Побиті авто. Неспокійно було і на Нікопольщині. По району ворог бив тричі. З важкої артилерії обстріляв Нікополь та Марганецьку громаду.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар