Kolo.News.Ukraine.Region

"Кава з секретарем міськради": у Полтаві відбувся прийом громадян просто неба

"Кава з секретарем міськради": у Полтаві відбувся прийом громадян просто неба
Вибір редакціїВажливо
"Кава з секретарем міськради": у Полтаві відбувся прийом громадян просто неба Новини України 19 серп 2023 в 18:04

19 серпня, в рамках "Майстерні міста", на парклеті біля ЦУМу полтавці "пили каву" разом із секретарем міської ради Катериною Ямщиковою та ставили питання, які їх турбують.

Однією з найболючіших тем, які підіймали полтавці суботнього ранку - це тема Героїв, захисників та захисниць, вшанування полеглих, реабілітація та лікування поранених, житло для військових, доїзд до кладовища у с.Затурине, адже від зупинки громадського транспорту йти ґрунтовою дорогою близько 3-х кілометрів.

Сьогодні на Затуринському кладовищу поховано понад 150 полеглих захисників. Сам сектор не має інфраструктурного упорядкування. Над грудами землі встановлені дерев’яні або металеві хрести, до яких прикріплені фотографії воїнів. Місто розробило проєкт по благоустрою території та обіцяло втілити його до кінця літа. На сьогодні роботи ще не починались.

"Таке відчуття, що Полтава забула, що в нас війна. В нас має бути достойне вшанування героїв, завдяки їм ми зараз тут. Якщо це хвилина мовчання, то це хвилина мовчання, а не звучання музики у кафе. У Полтаві буде створено Управління у справах ветеранів та їх родин. Разом з ними ми напрацюємо напрямки роботи Управління та подальші кроки допомоги родинам військових та загиблих. До прощання із нашими захисниками треба залучити більше полтавців. Можливо, ширше анонсувати, звернутись до підприємців, щоб вони охочих попрощатися з героями, на ці години відпускали з роботи. На сьогодні - це тема номер один і ми маємо допомагати як військовим, так і родинам полеглих", - зазначила Катерина Ямщикова.

Також під час зустрічі говорили про ямковий ремонт доріг, тротуарів, ліфтів, укриттів, під'їздів, встановлення лавок, збереження культурної спадщини. Окремо приділили увагу роботі комунальників. Звучали скарги на "Полтававодоканал", "Полтавагаз", "Полтаватеплоенерго", ціни на комунальні послуги, підтримка бізнесу, доступність для людей з інвалідністю.

За словами Катерини Ямщикової, планують збільшити кількість днів для прийому громадян. На сьогодні особистий прийом громадян секретарем міської ради проводиться щоп'ятниці. Записатись можна за телефоном 52 - 59 - 10.

Нагадаємо, Катерина Ямщикова від початку повномасштабного вторгнення пішла до лав ЗСУ, де рятувала життя бійцям, як бойовий медик. На сесії міської ради 28 липня депутати звільнили секретаря Полтавської міської ради Андрія Карпова через неналежне виконання обов’язків і обрали новим секретарем Катерину Ямщикову. 31 липня екссекретар передав печатку своїй наступниці.

17 серпня блогер та депутат Полтавської міської ради Андрій Карпов подав до суду позов - вимагає поновити себе на посаді та компенсувати гроші, які мав отримувати за час відсторонення.

Також нагадаємо, ексмер Полтави Олександр Мамай отримав вирок суду у справі домогосподарок, які прибирали його житло, а отримували зарплату з міського бюджету. Це було 2 березня. Після цього секретар міськради почав виконувати обов'язки мера, як в.о.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар