Kolo.News.Ukraine.Region

У Кіровоградській області не вистачає робітничих кадрів

Учасники наради запланували у вересні провести зустріч між навчальними закладами та роботодавцями
Учасники наради запланували у вересні провести зустріч між навчальними закладами та роботодавцями Новини України 04 лип 2023 в 17:33

Катерина Колтунова, заступниця керівника Кіровоградської обласної військової адміністрації, провела нараду, під час якої обговорили потребу області у робітничих кадрах.  Участь у нараді взяли представники департаментів ОВА, Кіровоградського обласного центру зайнятості, Кропивницької міської ради. Головною темою обговорення були кількісні показники – скільки саме робітників і спеціалістів із будівельних професій потрібно для організацій та підприємств Кіровоградщини.

Так, Ельза Лещенко, директорка обласного департаменту освіти і науки, розповіла – скільки робітничих кадрів і будівельників можна буде підготувати у навчальних закладах професійно-технічної, фахової перед вищої і вищої освіти.

Учасники наради запланували також провести у першій половині вересня зустріч між роботодавцями та навчальними закладами Кіровоградщини.

Раніше ми розповідали, що на Полтавщині відкрили кулінарний хаб. У області підготували майбутніх «агентів змін», які впроваджуватимуть нову систему харчування у закладах освіти. Також у Горішніх Плавнях на Полтавщині готують спеціалістів робітничих професій у різних галузях.

А на Одещині відкрили сучасний практичний центр, у якому будуть навчати слюсарних робіт.  У навчально-практичному центрі готуватимуть молодих спеціалістів, які будуть відбудовувати Україну після Перемоги. Також у центрі будуть проводити професійно-технічне навчання та перепідготовку для тих, хто був змушений залишити території, які перебувають під окупацією. Будуть тут навчати і військових, які не можуть виконувати певні види робіт за  станом здоров’я, і тих фахівців, які з різних причин втратили свої робочі місця.


 


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар