Kolo.News.Ukraine.Region

8 серпня. Підсумки дня

8 серпня. Підсумки дня
8 серпня. Підсумки дня Підсумки дня 08 серп 2023 в 21:00

Триває п’ятсот тридцять перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Коротко підсумовуємо головні події дня, що минає.

За добу на фронті відбулося близько 20 бойових зіткнень. Російська армія намагалася наступати на чотирьох напрямках, усі атаки були відбиті Силами оборони України.

У Генштабі повідомили, що протягом доби ворог завдав 3 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 55 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, загинули та поранені серед цивільного населення, руйнування отримали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Вночі Нікопольщина пережила 4 обстріли. Ще один – вже на ранок. Минулося без загиблих та постраждалих. Втім є руйнування. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області.

З важкої артилерії та «Граду» агресор бив вночі. У Нікополі пошкоджені одразу 2 ліцеї. Понівечена адмінбудівля. А ще –12 приватних будинків, 2 господарські споруди, авто, газопровід та 4 лінії електропередач.

У Покровській громаді снаряди агресора побили енергетичний об'єкт.

В Одеській області розпочали підготовку пляжів до сезону. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер. За словами посадовця, станом на сьогодні якість води у Чорному морі стабілізувалася та відповідає всім санітарним нормам.

Пляжі зможуть працювати, якщо будуть дотримані певні умови. Зокрема, пляжі мають бути обладнані захисними сітками, що унеможливлюють потрапляння мін, спостережно-рятувальними постами, буями, засобами гучного мовлення, наявними поблизу укриттями.

ДБР розслідує понад 110 кримінальних проваджень щодо зловживань воєнкомів. Як повідомили в пресслужбі ДБР, за результатами цієї роботи 15 обвинувальних актів вже направлено до суду.

Мотивами «популярних» правопорушень посадовців військкоматів стає власна нажива, заради якої вони нехтують як совістю, так і відповідальністю за долю країни.

Наразі перевірка діяльності та способу життя працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки триває. Усі порушення отримають принципову та безкомпромісну оцінку відповідно до Кримінального кодексу.

Немирівською окружною прокуратурою на потреби ЗСУ передано конфіскований в межах кримінального провадження мікроавтобус. Про це повідомили у Вінницькій обласній прокуратурі. Прокурорами Немирівської окружної прокуратури здійснювалося розслідування у кримінальному провадженні за фактом підробки ідентифікаційних номерів кузова автомобіля, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 290 КК України. За результатами досудового розслідування до Немирівського районного суду прокурором внесено клопотання про конфіскацію вилученого автомобіля «Fiat Ducato» та його передачу в дохід держави на підтримку Збройних Сил України, яке судом задоволено.

Президент змінив голову Болградської РДА на Одещині. Обидва кадрових рішення – про звільнення та призначення – Володимир Зеленський прийняв у вівторок, 8 серпня.

Розпорядженням №142/2023-рп Володимир Зеленський звільнив Геннадія Бамбуру з посади голови Болградської районної державної адміністрації Одеської області. У якості причини вказана подана відповідна заява Г. Бамбури.

А розпорядженням №145/2023-рп голова держави призначив Михайла Шарафаненка головою Болградської РДА.

До Верховної Ради внесли законопроєкт, за яким пропонується Військовозобов'язаних, що не хочуть воювати, залучати до громадських робіт та відбудови країни. Про це йдеться в законопроєкті №9566, ініціатором якого є нардеп від «Слуги народу» Георгій Мазурашу.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар