Kolo.News.Ukraine.Region

21 травня. Підсумки дня

21 травня. Підсумки дня
21 травня. Підсумки дня Підсумки дня 21 трав 2023 в 21:00

Триває чотириста п’ятдесят друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. Коротко підсумовуємо день, що минає.

Протягом минулої доби противник завдав 7 ракетних та 70 авіаційних ударів, здійснив 48 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

18 травня у Полтавській громаді пройшов фінальний етап турніру серед дитячо-юнацьких команд, присвячений пам'яті Героя України Андрія Конопльова. Про це повідомляє Полтавський обласний територіальний центр комплектування та соцпідтримки.

Перший турнір на честь Героя України Андрія Конопльова проводили серед дорослих команд у 2021 році. Наступного разу планується організувати в Пирятині, де живе родина воїна. А поки що дружина полеглого Героя України – Галина Конопльова – та 9-річний син Олексій спостерігали за фінальними поєдинками в Полтаві. На знак пошани Олексію дали право першого символічного удару по м’ячу у фінальному поєдинку за перше місце між командами Полтави та Миргорода.

У Дніпрі в Тунельній балці відбувся забіг у вишиванках «Візерунок Перемоги».  

Захід присвятили Дню вишиванки. В змаганнях взяли участь близько 200 дніпрян. Були чоловічі, жіночі і дитячі забіги. Кожен – на різну дистанцію: для чоловіків - 10 та 4 кілометри, для жінок - 8 та 2, для дітей - 200 та 400 метрів. Про це розповіли в Дніпровській міській раді.

Одеситки продовжують підтримувати наших захисників, готуючи для них різноманітні страви та смаколики. Мешканці Одеси хочуть віддячити воїнам ЗСУ за їхню героїчну роботу та захист неба як мирного портового міста, так і всієї країни у будь-який час доби та пору року. Цією історією поділилася Одеська міська рада.

Так, працівники Територіального центру надання соціальних послуг Київського району та педагоги Одеської загальноосвітньої школи №27 приготували для військовослужбовців ЗСУ понад чотириста піц. Запаковані у коробки піци із вдячністю воїнам за їх мужність та передані до підрозділів протиповітряної оборони регіону.

Комунальне підприємство «Обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД Полтавської обласної ради», відділ реалізації молодіжної політики та сім’ї Департаменту культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради та БО «Світло надії» провели інформаційно-просвітницьку акцію в ТРЦ «Екватор». Захід приурочили до Всесвітнього дня пам’яті померлих від СНІДу та Європейського тижня тестування на ВІЛ і гепатити.

23 травня, о 10.00 на Соборному Майдані у Полтаві відбудеться церемонія прощання із полеглим на війні патріотом, націоналістом, ветераном АТО, військовослужбовцем ЗСУ, депутатом Полтавської міської ради від ВО «Свобода» Юліаном Матвійчуком.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар