Kolo.News.Ukraine.Region

22 травня. Підсумки дня

22 травня. Підсумки дня
22 травня. Підсумки дня Підсумки дня 22 трав 2023 в 21:00

Триває чотириста п’ятдесят третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. Коротко підсумовуємо день, що минає.

Протягом минулої доби противник завдав 6 ракетних і 52 авіаційні удари, здійснив 65 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

Для ударів по українських містах Лиман, Слов’янськ і Костянтинівка противник знову використав ЗРК С-300, які не є високоточною зброєю. Це ще раз підкреслює тактику терору з боку російської федерації.

Ніч з 21 на 22 травня у Полтавській області була неспокійною. Вночі була тривала повітряна тривога. Ворог запустив ракети та безпілотники по території області. За інформацією голови Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна, силами протиповітряної оборони ворожі цілі були збиті.

У ніч на 22 травня війська РФ атакували Дніпропетровщину ракетами та безпілотниками. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Цієї ночі захисники з ПвК «Схід» збили над  областю 15 безпілотників та 4 крилаті ракети. Проте, на жаль, є й «прильоти». У Дніпровському районі через ракетний удар поранений 27-річний чоловік. Він у лікарні в стані середньої тяжкості. Пошкоджені кілька будівель рятувального підрозділу.

Виникло дві пожежі, які вже загасили. Знищені більш ніж 10 вантажних та легкових авто, стільки ж одиниць спецтехніки – пошкоджені. Побиті й 25 приватних машин та 2 автобуси. Влучання сталося також по приватному підприємству у Дніпрі. Там понівечені 3 будівлі. В Іларіонівській громаді Синельниківського району впав БПЛА. Виявили там й уламки ракети. Постраждали 7 людей. Жінки 52 та 70 років – у лікарні.

Умань продовжує оговтуватися після влучання російської ракети в багатоповерхівку. Наразі фахівці лише по сусідніх будинках вже склали понад пів тисячі актів про знищене і пошкоджене майно, повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. З його слів, нині фахівці оцінюють пошкодження, щоб з'ясувати, чи підлягає будинок, у який влучила ракета, відновленню.

За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури мешканця Одеси визнано винним  у державній зраді та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю та боєприпасами (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України). Про це повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Сьогодні, 22 травня, у Вінницькій області вшанували дев’ятьох спецпризначенців, які рівно рік тому віддали свої життя, захищаючи країну від російського агресора. Меморіальні заходи відбулися на Сабарівському кладовищі, де поховані загиблі правоохоронці.

Сьогодні, 22 травня, з нагоди 162-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка в Каневі на Черкащині відбулася традиційна піша хода «Останнім шляхом Кобзаря». Колона пройшла від Успенського собору до Чернечої гори, де знаходиться могила поета.

За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури  колишнього співробітника одного з районних відділів міліції в Одесі визнано винним у державній зраді та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю та боєприпасами (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України). Про це повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Його засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар