Kolo.News.Ukraine.Region

17 серпня. Підсумки дня

17 серпня. Підсумки дня
17 серпня. Підсумки дня Підсумки дня 17 серп 2023 в 21:00

Триває п’ятсот сорокова доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Коротко розповідаємо про головні подія дня, що минає.

Протягом минулої доби ворог завдав 8 ракетних та 82 авіаційних удари, здійснив 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктам. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, зокрема й діти. Руйнувань зазнала портова інфраструктура на Одещині, житлові будинки та інша цивільна інфраструктура Харківської, Луганської, Донецької, Дніпровської та Херсонської областей.

За уточненою інформацією, в результаті успішної бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони минулої доби знищено 2 крилатих ракети Х-35/Х-59 та 16 ворожих БпЛА «Shahed-136/131».

Під ранок ворог атакував область ракетами. Гучно було в Новомосковському районі. Місцевих мешканців не зачепило. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області. Без світла залишилися 10 тис людей в двох населених пунктах. Фахівці проблему вже усунули, домівки заживили. Інші наслідки атаки нині уточнюються.

На виконання Закону «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» у Лубнах демонтували монумент, що звеличував Олександра Пушкіна. Як повідомила секретар Лубенської міської ради Маргарита Комарова, демонтаж провели комунальні служби громади з метою виконання колегіального рішення тридцятої сесії восьмого скликання Лубенської міської ради «Про організаційно-правові заходи щодо усунення/переміщення об’єкту – пам’ятного знаку російському Олександру Пушкіну з публічного простору м. Лубни».

Служба безпеки провела на Київщині спецоперацію, у результаті якої затримала ще одного російського агента-коригувальника. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Зловмисник за гроші працював на головне управління генерального штабу зс рф (більш відомого як гру). За вказівкою агресора він встановлював геолокації підрозділів Сил оборони на території столичного регіону. Найбільше ворога цікавили ремонтні бази ЗСУ, де здійснюють техобслуговування та відновлення української техніки. Також фігурант «зливав» окупантам інформацію про електропідстанції у Києві. За наявними даними, ворожа спецслужба сподівалась, що під час збору розвідданих їхній поплічник зможе виявити поблизу енергооб’єктів місця бойового чергування української ППО.

Два дні поспіль у Полтаві відбувається Форум рад внутрішньо переміщених осіб східних областей України «Змі(ц)нюємо Україну!». Представники Луганської, Полтавської, Сумської та Харківської областей за підтримки УВКБ ООН діляться своїм досвідом із питань інтеграції ВПО на новому місці проживання. Про це повідомили в Полтавській ОВА.

Вінничанина Сергія Жука нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Про це повідомив Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Державну нагороду 26-річному військовому вручив особисто Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Донеччину.

Блогер та депутат Полтавської міської ради Андрій Карпов через суд намагається повернути собі посаду секретаря Полтавської міської ради. Відповідний позов він подав сьогодні, 17 серпня, до суду. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці. "Вимагаю скасувати незаконні рішення Полтавської міської ради про зняття мене з посади секретаря міської ради і призначення Катерини Ямщикової", - написав Карпов. Нагадаємо, секретар Полтавської міськради став в.о мера після того, як Олександр Мамай отримав вирок суду у справі домогосподарок, які прибирали його житло, а отримували зарплату з міського бюджету. Це було 2 березня.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар