Kolo.News.Ukraine.Region

16 травня. Підсумки дня

16 травня. Підсумки дня
ТОП ТемаВибір редакціїВажливо
16 травня. Підсумки дня Підсумки дня 16 трав 2023 в 21:00

Триває чотириста сорок сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Коротко підсумовуємо день, що минає.

Цієї доби російська федерація завдала чергового масованого ракетного удару по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури України. Російський агресор цинічно продовжує застосовувати тактику терору, Повідомляє Генштаб ЗСУ.

Протягом цієї доби противник завдав 27 ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. За уточненою інформацією, для завдання ракетних ударів ворог використав 6 аеробалістичних ракет “Кинджал”, 9 крилатих ракет “Калібр” та 10 ракет наземного базування (С-400, “Іскандер-М”), з яких усі було знищено нашими захисниками. Ще 2 ракети з С-300 окупанти застосували по цивільній інфраструктурі Костянтинівки Донецької області.

Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Зокрема, внаслідок обстрілу населених пунктів Дворічна, Вовчанськ та Тищенківка Харківської області, є загиблі та поранені цивільні особи, знищено житлові приватні будинки, лікарня та інша цивільна інфраструктура.

На Дніпропетровщині через центри зайнятості від початку повномасштабної війни працевлаштувалися майже 3 тисячі переселенців.

На Черкащині вночі 16 травня сили ППО збили безпілотник.

Правоохоронці затримали 3-х мешканців Донецької області, які організували виготовлення довідок про непридатність до військової служби у Дніпрі.

У Кропивницькому відкрили Центр допомоги врятованим. В ньому можуть отримати безкоштовно та анонімно допомогу люди, які виїхали з зони бойових дій та жителі області.

У школярів та педагога Сугаківського ліцею Могилів-Подільського району, яким стало зле на початку травня, виявили “норовірус”. Тоді занедужали 11 учнів та вчителька.

15 травня зі ствольної артилерії окупанти обстріляли Нікополь та Червоногригорівську громаду. В районному центрі під час артобстрілу були поранені люди, серед яких 13-річна дівчинка. Одного з поранених чоловіків виявили правоохоронці та евакуювали його до лікарні.

Правоохоронці Дніпра затримали двох чоловіків, які вкрали з картки військовослужбовця 700 тис. грн.

На Дніпропетровщині цьогоріч підтвердили 13 випадків сказу тварин. У разі укусу такою твариною людини, єдиний метод уникнути зараження – щеплення.

Кропивницькі рятувальники навчають собак шукати людей під завалами. Щоб навчити тварину цієї роботи, треба рік.

20 тонн гуманітарної допомоги з іспанського міста Мурсія передала для Черкащини "Асоціація українців". За час повномасштабного вторгнення це вже четверта така допомога.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар