Kolo.News.Ukraine.Region

19 серпня. Підсумки дня

19 серпня. Підсумки дня
ТОП ТемаВибір редакціїВажливо
19 серпня. Підсумки дня Підсумки дня 19 серп 2023 в 21:00

Триває п’ятсот сорок друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Коротко підсумовуємо головні події дня, що минає.

Протягом доби ворог завдав 5 ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив 17 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура, повідомляють в Генштабі ЗСУ.

Ніч на суботу, 19 серпня, на Дніпропетровщині минула без ворожих обстрілів. Вже вранці ворог спрямував важку артилерію на Нікопольщину.

Служба безпеки заблокувала ще 7 корупційних схем ухилення від мобілізації в різних регіонах України. Серед них й посадовець військомату на Одещині.

У ніч на 19 серпня під час повітряної тривоги над Черкащиною силами ППО збили два ворожі ударні безпілотники.

У Кропивницькому влаштували акцію напередодні Міжнародного дня безпритульних тварин. Його відзначають 19 серпня. Збирали корм і засоби гігієни для котів і собак.

Полтавщина позбавилась останнього пам'ятника російському поету Олександру Пушкіну - демонтували у місті Лубни 19 серпня.

У Дніпрі запрацювала система електронного бронювання місця для поховання. Впровадити такий сервіс профільному департаменту доручив міський голова Борис Філатов аби виключити корупційну складову.

Протягом семи місяців поточного року було зареєстровано 1943 справи за статтями про порнографію (ст.301 та 301-1 ККУ). Понад 64% всіх справ стосувалися порноконтенту, пов'язаного з дітьми.

Фермерська родина з Дніпропетровщини відправила до Херсонщини понад 100 тонн насіння пшениці та ячменю.

19 серпня, в рамках "Майстерні міста", на парклеті біля ЦУМу полтавці "пили каву" разом із секретарем міської ради Катериною Ямщиковою та ставили питання, які їх турбують.

Сьогодні вдень російська армія обстрілювала Нікополь та Марганецьку громаду.

Пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну не треба прибирати з площі поряд з Одеською міською радою, заявив мер міста Геннадій Труханов. За його словами, Пушкін є відомим поетом, якого "люблять і поважають" в Україні та всьому світі.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар