Kolo.News.Ukraine.Region

8 травня. Підсумки дня

8 травня. Підсумки дня
ТОП ТемаВибір редакціїВажливо
8 травня. Підсумки дня Підсумки дня 08 трав 2023 в 21:00

Триває чотириста тридцять дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Коротко підсумовуємо день що минає.

Російська федерація продовжує вести загарбницьку війну. Не зважаючи на значні втрати, не відмовляється від планів щодо окупації нашої території. Завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Протягом цієї доби противник завдав 11 ракетних, 59 авіаційних ударів та здійснив 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні мешканці, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Правоохоронці Дніпропетровської області затримали чоловіка, який за 4 тис. доларів обіцяв чоловікам сприяння у незаконному виїзді за кордон з посвідченням волонтера.

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини на ще одного агента головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як гру). Зловмисник збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території Вінницької області.

В ніч проти понеділка, 8 травня 2023 року, російські окупанти атакували Одеську область. Ворожі ракети типу Х-22 влучили у склад підприємства та узбережжя, вирують пожежі.

У кропивницькому дендропарку розквітли три мільйони 900 тисяч тюльпанів. Цьогоріч дизайнери створили 12 тематичних композицій, використавши для цього півтори сотні сортів тюльпанів. А на сезон цвітіння, щоб зробити яскраві фото та насолодитися красою квітів до Кропивницька їдуть сотні туристів з різних куточків країни.

В Одесі на отриманні 2 500 тисяч доларів хабаря затримали командира відділення військової частини, який видавав себе за посадовця центру комплектування. Підозрюваний отримав кошти за виготовлення документів для перетину кордону.

Трагедії стались 7 травня у селах Жадани та Борисівка Іллінецької міської громади. Горіли приватні будинки. Внаслідок пожеж загинули троє.

8 травня о п’ятій годині ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на міському пляжі в парку ім. Першого травня виявлено тіло чоловіка з тілесними ушкодженнями.

Тіло 63-річного городищанина знайшли в будинку, після ліквідації пожежі. Під час огляду потерпілого, у нього виявили ножові поранення.

Прокуратура почала розслідування щодо порушення законів та звичаїв війни після російського ракетного удару в ніч на 8 травня по Одеському та Білгород-Дністровському районах.

Позбавив співмешканку життя, сховав тіло на скотомогильнику і заявив про її зникнення: за підозрою у вбивстві цивільної дружини поліцейські затримали 32-річного жителя Подільського району Одеси.

Лікарка-педіатр Яна Александрова з міста Берислав Херсонської області у перший день повномасштабної війни вимушена була покинути домівку та шукати порятунку і нового життя у більш безпечних регіонах України. Нині жінка працює в центрі первинної меддопомоги на Кіровоградщині.

У Кіровоградській області на території Новгородківської територіальної громади зафіксували африканську чуму свиней. Захворіли тварини в селі Верблюжка у приватному господарстві "Гарант".

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар