Kolo.News.Ukraine.Region

27 серпня. Підсумки дня

27 серпня. Підсумки дня
ТОП ТемаВибір редакціїВажливо
27 серпня. Підсумки дня Підсумки дня 27 серп 2023 в 21:00

Триває п’ятсот п’ятдесята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Коротко підсумовуємо день, що минає.

Уночі противник завдав чергового удару крилатими ракетами повітряного базування. В результаті успішної бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено 4 крилаті ракети, пвідомляє Генштаб ЗСУ.

Протягом доби ворог завдав 11 ракетних та 32 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки, школи та інша цивільна інфраструктура.

Цієї ночі росія завдала чергового ракетного удару по території України. Близько 10 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-55 запустили з Брянської області. Одну з них сили ППО збили над Кіровоградщиною.

У ніч на 27 серпня на Черкащині збили дві ворожі цілі. Як повідомили, інформація про потерпілих чи руйнації не надходила.

Ралі за участі ретроавтомобілів, які випустили в різних країнах світу, провели 25 серпня. Власники історичних автомобілів з усієї України приїхали до Червоної Слободи у Черкаському районі.

У Дніпрі оснащують укриття по всьому місту. Один з видів укриттів — залізобетонні модульні. Їх розміщують на зупинках громадського транспорту та інших місцях, де збирається багато людей.

З дитсадків та шкіл Полтавщини планують переселити ВПО до санаторіїв. Нині у місцях компактного проживання на Полтавщині мешкають близько 6 тисяч ВПО. Люди з інвалідністю та літні люди, які живуть у дитсадках та школах, зможуть переїхати у два санаторії у Миргороді та Трускавці.

В Одеській мерії 27 серпня прокоментували ремонт Київського райсуду за 106 млн грн. Там зазначили, що це вартість усього проєкту, а на ремонт виділили 10 млн грн, які підуть виключно на прибудову приміщення для перебування затриманих і правоохоронців, які їх супроводжують.

Поліція встановлює місцеперебування раніше засудженого за особливо тяжкий злочин 27-річного Майрбекова Діярбека Даніяровича, громадянина Узбекистан, який 27 серпня, близько 7:45, втік із примусового лікувального закладу Полтави.

У Пирятині Полтавської області встановили мультимедійний екран у пам'ять про українських захисників із громади, які загинули під час повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Упродовж дня, 27 серпня, російські війська двічі обстріляли Мирівську громаду на Нікопольщині Дніпропетровської області.

Лідерка Павлоградського пошуково-рятувального кінологічного загону «Антарєс» Лариса Борисенко отримала Орден Княгині Ольги III-го ступеню.

Попри погрози з боку РФ, вже друге з заблокованих через війну суден вийшло з Одеського порту та пройшло тимчасовим коридором до Румунії.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар